Filtre

Baget tahta ve demir çeşitleri bulunan bateri çalarken davul ve zil gruplarının çalınmasını sağlayan aletlerdir. Bagetler müziğin türüne göre değişmektedir. Latin ya da jazz tarzı müzikler için ince ve hafif bagetler tercih edilmelidir. Genellikle 5A ve 5B baget çeşitleri daha çok tercih edilir. Baget seçimi enstrümandan iyi kalitede ve istenilen sesin elde edilmesi açısından çok önemlidir.

 

            Bateri dersine yeni başlayacaklar çalışmalarını pedde yapmayacaklarsa ekipmana zarar vermemesi açısından demir baget tavsiye edilmez. Ancak demir baget egzersiz sırasında el ve bilek kaslarının güçlenmesine yardımcı olarak baget hakimiyetinin sağlanmasında yardımcı olmaktadır. Baget yapımında kullanılan ağaçların fiyatları ve ağırlıkları baget fiyatlarının belirlenmesinde en önemli ölçüttür.

 

 Tokmak nedir?

 

            Tokmaklar yekpare ağaçtan yapılma, davul çalmak için çubuklarla birlikte kullanılan aletlerdir. Tokmakların ucu 6 rakamı gibi kıvrılıp topuz şeklini almıştır, tokmakların bu kısıma güdük adı verilir. Tokmağın güdüğü genellikle yabani armut ya da yabani gül ağacının kökünden yapılır.

 

            Tokmakların ortalama boyu 40 santimetredir ve tokmak vuruşlarına çöven denmektedir. Tokmaklar Anadolu'nun bazı yörelerinde çöven, zompak ve meçik gibi adlarla da anılmaktadır. Sol omuza kayışla asılan davul çalınırken, kasnak sol baldıra yaslanmakta ve sol elde baş ve işaret parmakları arasındaki çubuklarla birlikte sabitlenmelidir, tokmağı tutan el daima sağ eldir ve bu el tamamen serbesttir. Çubuklar tokmağın tamamlayıcısıdır, ritmin devamını sağlar.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.
Prepared by  T-Soft E-Commerce.